AZ Barbeque.com

HUGE problem with Traeger Bronson 20

Discussion started on

Jaina

  • Karma: 0
Hi, everyone:

I set out to cook some ribs today. Started my Bronson 20 per the usual way the book says. Set it to smoke and put the ribs on. Seemed to be working OK, but smoking temp seemed low at around 135 or so degrees. I got busy with other things. Later, when I checked the Traeger, it was completely dead - still plugged in, but completely dead. There is power to it, we checked the extension cord we're using with a radio and we could turn it off and on. A while ago, I had set the Traeger's P number to 0 (zero), if that has anything to do with it. But it has worked fine since then. It was a cloudy, rainy day with temps in the high 70's. Looked in the firepot and there were pellets there. And there were plenty of pellets in the hopper. It was a 3.5 lb rack of ribs. I was going to smoke for 2.5 hours and then wrap and finish at 225 degrees. Had to bring it inside and finish in the oven. What a waste! Any help would be greatly appreciated.

Best regards,

Jaina
#1 - August 13, 2019, 02:30:01 pm

wood River BBQ Team

  • Karma: 4
My neighbor had the same problem. We found a youtube "why doesn't my Treager grill power up - treager maintenance". We got lucky. It was the fuse behind the power panel. If it's not the fuse, the video shows you further tests to determine the problem. Good luck.
#2 - August 19, 2019, 06:59:41 am

Jaina

  • Karma: 0
Hi,

Well, I don't know if this is good or bad. It's working perfectly now. It wasn't the fuse. It just started working again...The grill was overly full of ash. So we cleaned that out and cleared the firepot. Could that have been the problem? TIA.

Jaina
#3 - August 19, 2019, 09:13:27 am

Members:

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.